Recensies

Nog nooit heeft iemand me zoveel stevigheid en veiligheid laten ervaren waardoor ik zo dicht bij mezelf kon komen. Ik waardeer je als begeleider/therapeut maar ook als mens. Oprecht, dapper, fijne gesprekken en humor.

Dankjewel

Ik ben na mijn uitval door een burnout veel sneller dan ik verwacht had teruggekeerd op mijn oude werkplek. Ik kan nu veel beter mijn grenzen voelen en aangeven.

Waar ik eerst angst had dat ik snel weer terug zou vallen heb ik gemerkt dat ik al snel zonder de hulp van Marcel het alleen zelf kon oppakken.

-Ton

BEGELEIDING OPSTELLINGEN VOOR STICHTING RISE

In 2019 gingen we met Stichting RISE – een landelijke beweging voor en door mensen die als kind seksueel mishandeld zijn – met Marcel in gesprek om te onderzoeken of we een keer een samenwerkingsverband aan konden gaan. Daaruit ontstond de idee om een middag ‘Opstellingen / systemisch werk’ voor mensen die als kind seksueel mishandeld waren te organiseren en dat Marcel deze zou begeleiden.

In 2020 kon één middag ‘Opstellingen / systemisch werk’ doorgang vinden. We waren heel positief over de middag en zeer onder de indruk van Marcels begeleiding. Marcel heeft een warme persoonlijkheid. Hij stemde goed af op de deelnemers, bleef steeds in contact en was open, respectvol en alert.

De deelnemers gaven o.a. de volgende feedback op Marcels begeleiding: ‘fijn, eerlijk en oprecht’ alsook ‘rustig, niet bedreigend, comfortzone werd goed bewaakt’. Zij vonden het een ‘bijzondere prettige ervaring’.

We vonden het fijn om met Marcel samen te werken en hopen gauw weer een middag ‘Opstellingen / systemisch werk’ met hem te kunnen organiseren.

-bestuur Stichting Rise-

Reacties van de deelnemers van de opstellingenmiddag op 11 sept 21:

-Ik heb de begeleiding van Marcel als heel duidelijk fijn en empatisch ervaren

-Goed. Deskundig, kennis gedragen door ervaring en training..

-Echt heel goed. Ik heb veel therapeuten aan het werk gezien en vond hem heel kundig. Fijne afstand, eerlijk en bereikbaar.

-Vakkundig integer en rustige aanpak. een scherpe blik op de situaties.

-Deskundig, integer en inspirerend.

_________________________________

Na een aantal 1 op 1 sessies heb ik afgelopen najaar deelgenomen aan een mannengroep, tijdens
een 6-tal bijeenkomsten heb ik ervaren dat het zeer positief is om met elkaar te delen en te leren van elkaars ervaringen. Deze bijeenkomsten hebben op een zeer positieve wijze bijgedragen aan mijn proces. De begeleiding van Marcel en Roger was altijd zeer goed en heeft zeker bijgedragen hieraan maar zeker ook de openheid binnen de groep waarbij een sterk gevoel van onderling respect en vertrouwen aanwezig was.

-Gert

_________________________________

Deelnemen aan de mannengroep met als thema misbruik was voor mij een uitdaging. Eentje die ik ook graag wilde aangaan. Simpel: het was een thema uit mijn verleden die opdook in het heden en mij belemmerde in mijn functioneren nu.Het bood me de kans om via de testen die we hebben gemaakt te zien waar ik sta in het verwerkings- en helingsproces van mezelf in verband met dit thema. Het vooruitzicht van een gedegen begeleiding en deelnemers met een verleden met hetzelfde thema maakte me nieuwsgierig.

Ik vond het fijn dat ik de ruimte kreeg om de verdieping op te zoeken van de angst en blokkades die ik heb gevoeld en hoe daar in het heden mee om te gaan. Marcel begeleidde dit proces kundig: met verstand van zaken en scherp op vermijding en ontwijking. Dit was confronterend en verhelderend. Het delen met lotgenoten en een gezamenlijk doel om stappen te maken in het verwerkings- en helingsproces heeft mij heel erg geholpen. Ik worstelde niet alleen en …we waren bereid stappen te maken en deden dat zichtbaar ook met resultaat voor een ieder!

-Toon

________________________________