Recensies

Na een aantal 1 op 1 sessies heb ik afgelopen najaar deelgenomen aan een mannengroep, tijdens
een 6-tal bijeenkomsten heb ik ervaren dat het zeer positief is om met elkaar te delen en te leren van elkaars ervaringen. Deze bijeenkomsten hebben op een zeer positieve wijze bijgedragen aan mijn proces. De begeleiding van Marcel en Roger was altijd zeer goed en heeft zeker bijgedragen hieraan maar zeker ook de openheid binnen de groep waarbij een sterk gevoel van onderling respect en vertrouwen aanwezig was.

Deelnemen aan de mannengroep met als thema misbruik was voor mij een uitdaging. Eentje die ik ook graag wilde aangaan. Simpel: het was een thema uit mijn verleden die opdook in het heden en mij belemmerde in mijn functioneren nu.Het bood me de kans om via de testen die we hebben gemaakt te zien waar ik sta in het verwerkings- en helingsproces van mezelf in verband met dit thema. Het vooruitzicht van een gedegen begeleiding en deelnemers met een verleden met hetzelfde thema maakte me nieuwsgierig.

Ik vond het fijn dat ik de ruimte kreeg om de verdieping op te zoeken van de angst en blokkades die ik heb gevoeld en hoe daar in het heden mee om te gaan. Marcel begeleidde dit proces kundig: met verstand van zaken en scherp op vermijding en ontwijking. Dit was confronterend en verhelderend. Het delen met lotgenoten en een gezamenlijk doel om stappen te maken in het verwerkings- en helingsproces heeft mij heel erg geholpen. Ik worstelde niet alleen en …we waren bereid stappen te maken en deden dat zichtbaar ook met resultaat voor een ieder!