Opstellingen werk

Opstellingen zijn bij uitstek geschikt om je eigen patronen en eventuele onbewuste blokkades te onderzoeken in veilig groepsverband.

Het is een krachtig instrument als je voorbij het woord en je gedachten  je verleden leert te (h)erkennen en te integreren in het heden.

Dit gebeurt op een energetisch onbewust niveau wat veel krachtiger is dan ons bewuste denken.

Werkwijze:

Er wordt gewerkt op basis van een persoonlijke vraag.

Deze vraag kan in principe over alles gaan.

Voorbeelden uit de praktijk:

“ik kom telkens dezelfde soort ‘verkeerde’ mannen tegen. Hoe kan ik dat  veranderen?”

“Op mijn werk kom ik telkens in dezelfde situatie terecht waardoor ik me niet gezien voel”

“Ik heb het gevoel dat ik rondloop met iets wat niet van mij is en ik heb er last van”

“Ik voel me altijd tegengehouden worden als ik ergens vol voor wil gaan”

Wat we vervolgens doen is jouw ‘systeem’ neerzetten met behulp van representanten die een rol of taak aannemen binnen dat systeem. Van daaruit gaan we samen op onderzoek.

Interesse gewekt?  neem dan contact op:

Check voor data mijn Facebookpagina

Meer info:

Het blijkt telkens opnieuw hoe makkelijk mensen kunnen staan voor andere (familie)leden in je eigen systeem wat je wilt onderzoeken, en dat is de grote magie van systemisch werk. Niemand weet hoe het werkt; alleen dat het werkt. Zelf heb ik dat  al ruim  20 jaar en bij talloze opstellingen als cliënt, representant en begeleider mogen ervaren.

Ieder van de aanwezigen kan door de cliënt worden gevraagd om een rol in te nemen in het veld, en te gaan staan voor iets of iemand. Als representant kan je vervolgens worden bevraagd naar wat je voelt, denkt en welke beweging je wilt maken in het neergezette veld. De aan te nemen rol kan staan voor dingen maar zullen meestal staan voor (overleden) familieleden of mensen die onderdeel uitmaken van je eigen systeem wat binnen het kader zit waar de vraag over gaat. De client kan hierbij toeschouwer zijn of ook het veld betreden alnaar gelang de situatie dat toelaat of vraagt.

Het steven is dat er voor de cliënt genoeg representanten aanwezig zijn om uit te kiezen; ik streef daarom naar een groep van 8-12 personen.; voel je daarom vooral vrij om een introducée mee te nemen maar meldt dat bij je opgave.

_____________________

Wat eerdere deelnemers zeiden..:

Wat een mooie, heftige, intense en bijzondere avond onder leiding van Marcel Kerkhofs. Een kanjer in dit vak!

Indra

-Ik was deelnemer aan een opstellingenavond onder begeleiding van Marcel. Eerder was ik nog niet bekend met de methode. Tijdens de avond werden twee vragen behandeld, die beiden leiden tot een transformatief proces. Niet alleen voor de vraagsteller, maar voor alle aanwezigen. Waar het proces intens confronterend werd voor één van de vraagstellers, was Marcel een steunpilaar. Niet opdringerig, nadrukkelijk de vrijheid latend aan de vraagsteller, maar hij was er. Zonder hem was het onmogelijk geweest dit proces te doormaken. Uiteindelijk zijn er zo waarlijk stappen gezet in de verwerking van een groot trauma.

Naast deze betrokken en steungevende houding, wist hij in een andere opstelling op basis van één toegevoegd woord in een zin van een representant wezenlijke en verborgen informatie naar boven te halen die de sleutel bleek tot de situatie en die vergeving binnen de familielijn mogelijk maakte.

Kortom, Marcel zorgt voor een veilig gevoel bij alle aanwezigen en heeft een scherpe blik en de benodigde voelsprieten om te doorgronden wat de essentie van de situatie is.

Dylan

-Ik heb al meerdere opstellingen gehad bij verschillende begeleiders. Goede en minder goede. Marcel deed het anders dan ik gewend was, maar be- hoort zeker bij de goede,. Hij deed de begeleiding met veel rust en veel respect voor vraagsteller en representanten. Ik sluit mij helemaal aan bij de recensie van Dylan Stek.
Dank je voor deze avond 😘

Sally

_____________________________________________