Systemisch Werk

 

Systemisch Werk  is bij uitstek geschikt om je eigen patronen en eventuele onbewuste blokkades te onderzoeken in veilig groepsverband.

Het is een krachtig instrument als je voorbij het woord en je gedachten  je verleden leert te (h)erkennen en te integreren in het heden.

Dit gebeurt op een energetisch onbewust niveau wat veel krachtiger is dan ons bewuste denken.

Werkwijze:

Er wordt gewerkt op basis van een persoonlijke vraag.

Deze vraag kan in principe over alles gaan.

Voorbeelden uit de praktijk:

“ik kom telkens dezelfde soort ‘verkeerde’ mannen tegen. Hoe kan ik dat  veranderen?”

“Op mijn werk kom ik telkens in dezelfde situatie terecht waardoor ik me niet gezien voel”

“Ik heb het gevoel dat ik rondloop met iets wat niet van mij is en ik heb er last van”

“Ik voel me altijd tegengehouden worden als ik ergens vol voor wil gaan”

 

Wat we vervolgens doen is jouw ‘systeem’ neerzetten met behulp van representanten die een rol of taak aannemen binnen dat systeem. Van daaruit gaan we samen op onderzoek.

Interesse gewekt?  neem dan contact op:

Check voor data mijn Facebookpagina

 

Meer info:

Het blijkt telkens opnieuw hoe makkelijk mensen kunnen staan voor andere (familie)leden in je eigen systeem wat je wilt onderzoeken, en dat is de grote magie van systemisch werk. Niemand weet hoe het werkt; alleen dat het werkt. Zelf heb ik dat  al ruim  20 jaar en bij talloze opstellingen als cliënt, representant en begeleider mogen ervaren.

Ieder van de aanwezigen kan door de cliënt worden gevraagd om een rol in te nemen in het veld, en te gaan staan voor iets of iemand. Als representant kan je vervolgens worden bevraagd naar wat je voelt, denkt en welke beweging je wilt maken in het neergezette veld. De aan te nemen rol kan staan voor dingen maar zullen meestal staan voor (overleden) familieleden of mensen die onderdeel uitmaken van je eigen systeem wat binnen het kader zit waar de vraag over gaat. De client kan hierbij toeschouwer zijn of ook het veld betreden alnaar gelang de situatie dat toelaat of vraagt.

Het steven is dat er voor de cliënt genoeg representanten aanwezig zijn om uit te kiezen; ik streef daarom naar een groep van 8-12 personen.; voel je daarom vooral vrij om een introducée mee te nemen maar meldt dat bij je opgave.

 

_____________________________________________