Geldgebrek – symptoom of oorzaak?

heb je problemen met je financiën en/of therapie te betalen? Dan is dat vaker een symptoom dan een oorzaak van je problemen- hoewel financiële stress je problemen natuurlijk erg kan uitvergroten!

Vaak gaat een gebrek aan financiën gepaard met een gebrek aan focus en daadkracht. Net als dat het (tegenwoordig) een groot probleem is om je aandacht te focussen is het net zo’n groot probleem om je uitgaven te ‘focussen’.

Gebrek aan focus geeft zowel mentale, fysieke als financiële drainage.

De kunst is om mentale focus aan te brengen in je leven en (daardoor ook ) te focussen op investeringen die iets opleveren zoals leertrajecten, therapeutische trajecten, sportabonnement. Onder passieve uitgaven vallen bijvoorbeeld (leisure, entertainment, kortom impulsuitgaven. Je zult wel weten dat hoe slechter je in je vel zit; hier steeds meer geld aan uitgeeft in plaats van aan investeringen…

Ok, zal je zeggen “dan doe ik dat wel even; ik verleg mijn focus”. Maar daar zit vaak de angel. Goed bedoelde voornemens zijn zo gemaakt, maar een andere levensstijl en gedrag aanleren én volhouden, daarvoor moet ook het onderliggende probleem voor worden aangepakt.

En dat is wat je samen met mij kunt aangaan..!

We stellen dan doelen die als spin-off hebben dat je gezondere en betere keuzes leert maken . Je komt beter in je vel te zitten én daardoor ga je vanzelf neigen naar investeringsgerichte keuzes en hou je meer geld over (om ook mij te kunnen gaan betalen 😉 ) een echte win-win situatie dus.. waar je je leven lang plezier van kunt hebben..!

___________________________________